Υλοποιημένα Έργα Τέχνης

Αναμονή

H ΄΄αναμονή ΄΄ είναι μια εγκατάσταση που έχει εικαστική και χρηστική ιδιότητα. Ο επισκέπτης μπορεί να καθίσει στο έργο ΄΄αναμένοντας΄΄ και να διαβάσει ένα κωδικοποιημένο μήνυμα, που ΄΄τυπώνει΄΄ ο ήλιος μέσω της οροφής …στο δάπεδο. Το έργο φιλοτεχνήθηκε με οξειδωμένο σίδηρο το 2007, έχει διαστάσεις 2.5Χ3Χ1.2μ και βρίσκεται στον αύλιο χώρο κατοικιών στη Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, μετά από πρόταση της εταιρείας ΄΄ΧΩΡΟΣ ΄΄. Το έργο την ημέρα φωτίζεται από τον ήλιο και το βράδυ απ΄ το φεγγάρι.

anamoni-1 anamoni-2 anamoni-3 anamoni-4
Διαχωριστική μπορντούρα

Βουτιά

Η ΄΄βουτιά ΄΄ είναι μια κατασκευή που έχει εικαστική ιδιότητα . Η αρχική ιδέα ήταν το κοπάδι των ψαριών να φεύγει από το νερό. Ένα μικρό λάθος όμως στις βάσεις των ψαριών, άλλαξε τη πορεία τους και αντί να φεύγουν έρχονται με μια τεράστια ΄΄βουτιά ΄΄στο νερό. Το έργο φιλοτεχνήθηκε με οξειδωμένο σίδηρο το 2008, έχει διαστάσεις 2.5Χ12μ και βρίσκεται στον αύλιο χώρο κατοικίας στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Το έργο την ημέρα φωτίζεται από τον ήλιο και λόγω των αποστατών των ψαριών από την επιφάνεια, μας δίνει ΄΄τυπώματα΄΄ και το βράδυ φωτίζεται διακριτικά από τα γαλάζια φώτα της πισίνας, που σε συνδυασμό με την κίνηση του νερού μας δίνουν ένα απρόσμενο αποτέλεσμα.

voutia-1 voutia-2 voutia-3 voutia-4
Διαχωριστική μπορντούρα

Κύβοι

Η Ενότητα ΄΄κύβοι ΄΄ δημιουργήθηκε στο τελείωμα του 20ου αιώνα και ήταν η πρώτη έκθεση του εκθεσιακού χώρου ΄΄Παρατηρητής ΄΄ στο ξεκίνημα της νέας χιλιετίας. Την έκθεση προλόγισε η ιστορικός της τέχνης Κάτια Κιλεσοπούλου. Το υλικό είναι ψευδάργυρος, ένα υλικό που χρησιμοποιείται στην τεχνική της χαλκογραφίας στη χαρακτική. Ο Καψιδάκης πίστεψε πως αυτή η μεταλλική πλάκα της χαλκογραφίας δεν ήταν απαραίτητο να τυπώνεται, αλλά θα μπορούσε από μόνη της, να αποτελέσει ένα αυτόνομο επιτοίχιο έργο ή ένα τρισδιάστατο έργο στο χώρο. Φιλοτεχνήθηκε μια ενότητα κύβων, που φέρουν κωδικοποιημένα σχήματα – γραφές – μηνύματα, σε διαστάσεις από 10Χ10Χ10 εκ. έως 100Χ100Χ100 εκ. και βρίσκονται στη συλλογή του δημιουργού.

kivoi1-1 kivoi1-2 kivoi1-3 kivoi1-4
Διαχωριστική μπορντούρα

Θεατές

Οι ΄΄ θεατές ΄΄ είναι μια κατασκευή που βρίσκεται στον μαντρότοιχο του αύλιου χώρου συγκροτήματος κατοικιών, στη Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Φιλοτεχνήθηκε με υλικό τον οξειδωμένο σίδηρο το 2004, φωτίζεται εσωτερικά με ιώδες φως και έχει διαστάσεις 0.60Χ14μ. Το έργο βλέπει σε κεντρικό δρόμο της περιοχής και οι ΄΄θεατές ΄΄ αμίλητοι, παρατηρούν – τοποτηρούν – επιτηρούν και καταγράφουν τα γεγονότα της περιοχής. Το έργο δημιουργήθηκε μετά από πρόταση της εταιρείας ΄΄ ΧΩΡΟΣ ΄΄.

theates-1 theates-2 theates-3 theates-4
Διαχωριστική μπορντούρα

Τυπώματα

Στην ενότητα ΄΄τυπώματα ΄΄, υπάρχει μια σειρά έργων τα οποία προέκυψαν όχι από την παραδοσιακή χαρακτική, δηλαδή τύπωμα στο χαρτί , αλλά ΄΄ τυπώματα ΄΄ μέσω του φωτός, του ήλιου ή της ηλεκτροκόλλησης την ώρα που κόβει το σίδηρο.

tipwmata-1 tipwmata-2 tipwmata-3 tipwmata-4
Διαχωριστική μπορντούρα

Μούσες

Οι ΄΄ μούσες ΄΄ είναι μια εγκατάσταση μεγάλων διαστάσεων που βρίσκεται στον αύλιο χώρο συγκροτήματος κατοικιών, στη Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Η αρχική ιδέα ήταν, όπως ήταν φυσικό, να αποτελείται από 9 κύβους, όσες και οι μούσες στην αρχαιότητα. Ένα τεχνικό θέμα όμως άλλαξε την αρχική σκέψη και την περιόρισε στις 7. Οι κύβοι είναι αναθήματα και αναφορές σε υπαρκτά πρόσωπα και γεγονότα, φωτίζονται εξωτερικά και φέρουν χαράξεις με ηλεκτροκόλληση, σε ένα κωδικοποιημένο σύστημα σχήματος – γραφής. Οι διαστάσεις του έργου είναι 7Χ1.5Χ1.5μ και φιλοτεχνήθηκε το 2007, με πρόταση της εταιρείας ΄΄ΧΩΡΟΣ΄΄.

mouses-1 mouses-2 mouses-3 mouses-4
Διαχωριστική μπορντούρα

Ουρανός

΄΄Ουρανός στο PORTO VALITSA ΄΄, μια κατασκευή με εικαστική και χρηστική ιδιότητα , στο ξενοδοχείο PORTO VALITSA στο Παλιούρι Χαλκιδικής. Το έργο δημιουργήθηκε με αφορμή τον ουρανό με τους αστερισμούς τη νύχτα και φωτίζεται εσωτερικά. Φιλοτεχνήθηκε με υλικό τον οξειδωμένο σίδηρο, έχει μεγάλες διαστάσεις 3Χ11μ και δημιουργήθηκε το 2014.

ouranos-1 ouranos-2 ouranos-3 ouranos-4
Διαχωριστική μπορντούρα

Φύλακες

Οι ΄΄ φύλακες ΄΄ είναι μια κατασκευή με οξειδωμένο σίδηρο, που δημιουργήθηκε με σκοπό να σταματήσει τη διέλευση από μια περιοχή σε μια άλλη. Το έργο δημιουργήθηκε το 2007, βρίσκεται στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και έχει διαστάσεις 1,70Χ2,50 μ.

filakes-1 filakes-2 filakes-3 filakes-4