Έχουν πει για μας...

… o Γιάννης Καψιδάκης είναι η απάντηση στην απαξίωση που δέχεται το δημόσιο σχολείο. Είναι ο άνθρωπος που απέδειξε ότι καθένας από το μετερίζι του μπορεί να κάνει θαύματα. Είναι η ανάμνηση του Γυμνασίου, το χαμόγελο που βρισκόταν πάντα πίσω από την αίθουσα των καλλιτεχνικών, τα τριαντάφυλλα που μας έφερνε να μυρίζουμε την ώρα της ζωγραφικής, η μικροκαμωμένη φιγούρα με την μεγααααάλη καρδιά .
Καλλιόπη Καρακατσάνη, μαθήτρια του ''πυρήνα'' του εργαστηρίου '' Το Μήλον της Έριδος ''
…υλικό για να ξυπνάει μνήμες, συγκίνηση μα κυρίως να κινητοποιεί και να εμπνέει, όλους εμάς που αγαπήσαμε την τέχνη και τον πολιτισμό μέσα από το έργο σας!!! ήσασταν και θα συνεχίσετε να είστε κάτι μοναδικό για τους ανθρώπους του δημόσιου σχολείου αλλά και όσους είχαν τη χαρά να σας συναντήσουν εκτός αυτού…!!!
Κωνσταντίνα Μαλιάτσου, μαθήτρια του ``πυρήνα`` του εργαστηρίου '' Το Μήλον της Έριδος ''
… η έκφρασή του Γ. Καψιδάκη βασίζεται πρωταρχικά στη σχεδιαστική ικανότητα όπως εμφανίζεται στη σειρά των έργων του (1992-1998) με θέμα την πόλη, που αποτελούν προσεγγίσεις της αστικής τοπιογραφίας, μεταπλασμένες μέσα από τη φαντασία και τις βιωματικές εμπειρίες του καλλιτέχνη.
Κάτια Κιλεσοπούλου, Ιστορικός της Τέχνης
… μικρές ιστορίες γεμάτες ευαισθησία πολλές φορές ένα καινούριο βλέμμα σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης στερημένα από ανθρώπινη αγάπη.
Ξενής Σαχίνης, Καθηγητής στην Α.Σ.Κ.Τ. του Α.Π.Θ.
… ιδιαίτερη εντύπωση κάνει σε χαρακτηριστικές του προσπάθειες η ευγένεια του χρώματος και ο χαρακτήρας του σχεδίου του.
Χρύσανθος Χρήστου, Καθηγητής της ιστορίας της Τέχνης - Ακαδημαϊκός
… η Ζωγραφική όπως και η Χαρακτική του Γ. Καψιδάκη, έχουν σουρεαλιστικά στοιχεία που δεν προέρχονται από μίμηση, αλλά είναι στοιχεία που τα φέρει ο ίδιος.
Γιώργος Μήλιος, Καθηγητής στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας
… η ενότητα των κύβων του, οι επιφάνειες των οποίων είναι δουλεμένες μ’ αυτόν τον τρόπο, στη μνημειακή η μικρογραφική τους μορφή, προσφέρεται για ευφάνταστες αναδιατάξεις στο χώρο, ως ένα παιχνίδι της καλλιτεχνικής δημιουργίας, αθώας και έμπειρης, έλλογης και αυθόρμητης συνάμα.
Κάτια Κιλεσοπούλου, Ιστορικός της Τέχνης
… διακριτική και σεμνή η παρουσία του στο χώρο των εικαστικών, ο Γιάννης Καψιδάκης, με την πολυετή του πορεία θεωρείται ένας από τους κυριότερους σύγχρονους εκφραστές της χαρακτικής τέχνης στην Ελλάδα.
Όλγα Ταμπουρή, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Sani Festival
… ο Γιάννης Καψιδάκης, έμπειρος δάσκαλος και ευαίσθητος παιδαγωγός φροντίζει να καθοδηγεί τους μαθητές του διακριτικά, σεβόμενος το δικαίωμα της ατομικής έκφρασης και προσέχοντας ώστε οι δικές του αισθητικές προτιμήσεις και το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ύφος του να μην λειτουργούν κατασταλτικά στην αυθόρμητη έκφραση και δημιουργία των μαθητών του.
Ελένη Κάρτσακα, Σχολική Σύμβουλος Καλλιτεχνικών Μαθημάτων
… ο Καψιδάκης είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης. Εργατικός, ακούραστος, τελειομανής, δεν φείδεται κόπου και χρόνου.
Δέσποινα Βενετούλια, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ
… αυτό θα το διαπιστώσουμε με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο στις εργασίες του Γιάννη Καψιδάκη, που εργάζεται παραθετικά κατανέμοντας σειρές από εντάσεις που στο εσωτερικό τους εργάζονται ως πυκνότητες και αραιότητες από γραμμές και χρωματικές διασταυρώσεις.
Εμμανουήλ Μαυρομμάτης, Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στη Σχολή Καλών Τεχνών του A.Π.Θ.
… η φλόγα που σιγόκαιγε στο κορμί ενός μικρού παιδιού και με τα χρόνια θέριεψε κι έγινε έρωτας για τη ζωγραφική και την Τέχνη… Το παιδί που όταν μεγάλωσε θέλησε να μεταδώσει τη φλόγα και σ’ άλλα παιδιά… Ο γνωστός εικαστικός Γιάννης Καψιδάκης …έρχεται Μέσα Στην Πόλη Των Άλλων και μιλά για το΄΄φυτώριο΄΄ των αυριανών καλλιτεχνών που δημιούργησε στο Γυμνάσιο Βασιλικών, ΄΄Το Μήλον της Έριδος΄΄, το πρώτο ανεπισήμως εικαστικό σχολειό της χώρας.
Χρήστος Κατσικογιώργος, Δημοσιογράφος
… έχουμε 25 λεπτά εξιστόρησης και παρουσίασης τέχνης. Τέχνης της οποίας υπήρξα εκφραστής και εγώ και πολλοί άλλοι, κάτω από την μεγαλύτερη και πιο πατρική αγκαλιά που μπορούσαμε να ζητήσουμε, τον δικό μας κ. Γιάννη. Μετρώ 4 χρόνια τώρα μακριά από το εργαστήριο μας και μου έχει λείψει απίστευτα αυτό το μεράκι και η αγάπη για ότι δημιουργούσαμε. Κ. Γιάννη ευχαριστούμε, ευχαριστούμε που μας μάθατε να κρατάμε το κάρβουνο και να το κάνουμε φλόγα και όχι στάχτη, που μας δείξατε ότι με το να χαράζεις μια μήτρα συνάμα χαράζεις κομμάτια του εαυτού σου σε αυτήν, μα πάνω από όλα ευχαριστούμε που μας δείξατε ότι ο καλλιτέχνης δεν κρίνεται μόνο από τα έργα του αλλά και από τα συναισθήματα που εναποθέτει σε αυτά…. Χαίρομαι που υπήρξα στον ΄΄ πυρήνα ΄΄ σας. Μήλο κάτω απ’ την πιο στοργική μηλιά… ΄΄Μήλον της Έριδος΄΄. Ευχαριστώ ❤
Ραφαέλα Νικολούλη, Mαθήτρια του πυρήνα του εργαστηρίου ΄΄Το Μήλον της Έριδος΄΄
Γιάννης Καψιδάκης, ο δάσκαλος της καρδιάς μας. Δεν υπάρχει μαθητής ή μαθήτρια που να πέρασε από τη διδασκαλία του και να μην πήρε κάτι θετικό!!! Μία από αυτές είμαι και εγώ και θεωρώ τιμή μου και ευλογία γιατί εμπνέει σου μαθαίνει και σου δίνει τα κίνητρα να γίνεσαι καλύτερος!!!
Μαρία Μπατσιούδη, Mαθήτρια του πυρήνα του εργαστηρίου ΄΄Το Μήλον της Έριδος΄΄
Updating…
  • Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.