Ομάδα

iwanna kapsidaki

Ιωάννα Καψιδάκη

Η Ιωάννα Καψιδάκη γεννήθηκε στην Επανομή Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε μαθήματα κλασικού μπαλέτου και σύγχρονου χορού, για 15 συνεχόμενα χρόνια και απέσπασε πτυχία από το Royal Academy of Dance (RAD). Παρακολουθεί μαθήματα σχεδίου, ζωγραφικής και χαρακτικής δίπλα στον πατέρα της και εικαστικό Γιάννη Καψιδάκη και είναι υποψήφια της Σχολής Καλών Τεχνών. Σχεδιάζει – δημιουργεί έργα τέχνης και χειροποίητα κοσμήματα και διδάσκει εικαστικά σε παιδιά και εφήβους στο Εργαστήρι Καλών Τεχνών Καψιδάκη. Παρακολούθησε σεμινάρια χορού και χειροποίητου κοσμήματος και πραγματοποίησε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα. Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διαχωριστική μπορντούρα
giannis kapsidakis

Ιωάννης Καψιδάκης

Ο Γιάννης Καψιδάκης γεννήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια Θεσσαλονίκης, σπούδασε Hλεκτρονική στην ΑΣΗΘ, Ζωγραφική και Χαρακτική στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Εργάστηκε στη δημόσια εκπαίδευση ως καθηγητής εικαστικής αγωγής. Δημιούργησε ένα πρότυπο για τα ελληνικά σχολεία εργαστήρι εικαστικών τεχνών στο Γυμνάσιο Βασιλικών Θεσσαλονίκης ”Το Μήλον της Έριδος”, στο οποίο δίδαξε Ιστορία της Τέχνης, Μαυρόασπρη Φωτογραφία, Κόσμημα, Ελεύθερο Σχέδιο, Ζωγραφική, Ξυλογραφία, Χαλκογραφία, Αγγειοπλαστική, Γλυπτική με μεγάλη εικαστική δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πραγματοποίησε 61 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συμμετείχε σε περισσότερες από 450 ομαδικές σε όλο το κόσμο. Πραγματοποίησε 55 σεμινάρια – παρουσιάσεις για τη τέχνη και ειδικότερα για τη χαρακτική, δημιούργησε 30 εργαστήρια τέχνης για το κοινό, συμμετείχε σε 5 πανελλήνια και 2 παγκόσμια συνέδρια τέχνης και έχει συνεργασία με τα σπουδαιότερα ιδρύματα τέχνης και πινακοθήκες στην Ελλάδα .Το Σεπτέμβρη του 2016 δημιουργεί το ‘ ‘ Εργαστήρι Καλών Τεχνών Καψιδάκη’ ‘ με τη κόρη του Ιωάννα και τη σύζυγο του Βασιλική, του οποίου η αρχική ιδέα ξεκίνησε πολύ νωρίτερα. Στο εργαστήρι πραγματοποιούνται μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες, γίνεται προετοιμασία για τις εξετάσεις στις Σχολές Καλών Τεχνών και την Αρχιτεκτονική και τέλος πραγματοποιούνται και μαθήματα κοσμήματος. Το εργαστήρι βρίσκεται στην Επανομή Θεσσαλονίκης, σε έναν ιδιόκτητο χώρο, με καταπράσινο κήπο, περιτριγυρισμένο από δέντρα και λουλούδια. Για το έργο του έχουν γράψει ιστορικοί της τέχνης, καθηγητές, δημοσιογράφοι, σύμβουλοι, σε καταλόγους τέχνης, λεξικά, στον ηλεκτρονικό, ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Τιμήθηκε με 4 βραβεία, ζει και εργάζεται στην Επανομή Θεσσαλονίκης.

Διαχωριστική μπορντούρα
vasiliki kapsidaki

Βασιλική Καψιδάκη

Η Βασιλική Καψιδάκη γεννήθηκε στη Ν. Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Μοντελίστ , Πατρονίστ, Στυλίστ στη Σχολή Δημητρέλη και παρακολούθησε μαθήματα κοσμήματος και αργυροχοΐας σε ιδιωτικές σχολές στη Θεσσαλονίκη, όπως και μαθήματα σχεδίου, ζωγραφικής και χαρακτικής , δίπλα στο σύζυγό της και εικαστικό Γιάννη Καψιδάκη. Πραγματοποίησε πολλές ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε ομαδικές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2011 συμμετείχε στην έκθεση ’’Leonardo Da Vinci ’’στο Μύλο Θεσσαλονίκης και το 2012 στο 30ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Διδάσκει χειροποίητο κόσμημα, στο Εργαστήρι Καλών Τεχνών Καψιδάκη, σε έφηβους και ενήλικες. Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διαχωριστική μπορντούρα

Δείτε τα τμήματα του Εργαστηρίου  Καλών Τεχνών  Καψιδάκη

Μάθε περισσότερα